A tasak felhasználása: Igény szerint fűszerezzük vagy pácoljuk be a húst. Tegyük az előkészített húst vagy zöldséget a zacskóba. A nyitott végét kössük be. A zacskót tűvel szurkáljuk meg. Helyezzük az előmelegített sütőbe és 180-200°C-on süssük meg. Az étel elkészültét követően a zacskót a kiáramló forró gőz miatt óvatosan vágjuk fel. Hasznos tanácsok és tudnivalók: Javaslunk 1 evőkanál olívaolajat felhasználás előtt a tasakba tenni. A zacskót a tetejéből levágott ujjnyi vastag fóliacsíkkal kössük be. Ha ropogós sültet akarunk, akkor a párolás utolsó szakaszában a fóliát késsel hasítsuk fel. Alkalmazható maximális sütési hőmérséklet 220°C. Energiatakarékos elkészítési mód, mivel a tasak kuktaszerűen működik. A sütőzacskó megőrzi a vitaminokat és az ízeket. Használata megóvja a sütőt a szennyeződéstől és az élelmiszert a tepsihez való odaégéstől. Sütési idők tájékoztató jelleggel: Fehér húsok (szárnyasok, nyúl) kb. 60 perc Vörös húsok szeletben (sertés, marha és borjú) 10-15 perc Fasírozott (gombócban) kb. 10 perc Halak (kisebb méretben, illetve halfilék) 20-30 perc Vadhúsok (szarvas, őz és vaddisznó) kb. 60 perc Zöldségek (karfiol, töltött padlizsán, cukkini) 20-30 perc.